Жвавий попит на італійський часник

 

Незважаючи на те, що роздрібні торговці підтримують італійські фрукти іта овочі, виробництво місцевого часнику не повністю покриває внутрішній попит, тому Італія потребує імпорту.

 

У 2014 році Італія продала половину свого внутрішнього врожаю за кордоном та імпортувала той же обсяг. Високоякісний сертифікований часник експортується за кордон, а імпортний продукт поставляється за низькими цінами та більш низької якості.

Етторе Наварра (Ettore Navarra), менеджер з продажу виробничої компанії Le Aie розповідає про те, що компанія виробляє сертифікований часник сорту Aglіo di Voghiera Dop. «Якість хороша, а врожайність становить від 10 до 12 тонн на гектар (суха вага). Сухі умови цього сезону не мали жодних наслідків для виробництва, та виробник навіть зумів вирішити проблеми з фузариумом.

 

Етторе Наварра

 

«Я не великий знавець ринку, але знаю, що Італія виробляє менше часнику, ніж споживає, тому завжди існує ринок збуту для місцевої продукції. Тільки ціна змінюється, й вона не повинна опускатися нижче € 2,50 для упакованої продукції. Якість іноземного часнику завжди дешевше через більш низькі витрати (та більш високу врожайність на гектар), і є виробники, які знижують ціни».

Роздрібні торговці зазвичай дивляться на походження продукту, але менше звертають увагу на Захищене найменування місця походження (PDO). Цей предикат також недостатньо просувається на зовнішньому ринку. Споживачі не знають про відмінність. Вони знайомі з предикатом DOC для вин, проте PDO нічого їм не каже. На щастя, вони швидко помічають, що це хороший продукт».

 

 

У березні в місті Сульмоне (Sulmona) відбулась міжнародна конференція по часнику, де обговорювалася поточна ситуація та була розроблена спільна стратегія майбутнього. Наприклад, існує потреба в координації європейської для стандартизації використання активних принципів.

 

Український часниковий кооператив “УкрАП” пропонує:

(050) 657 74 75; (067) 446 52 95


Джерело:

agf.nl


Розмістив: Андрій Марченко


Щоб отримувати актуальну інформацію про вирощування та бізнес на часнику – підписуйтесь на нас в Facebook, або впишіть свій e-mail у форму праворуч.

Leave A Comment