Сприятлива ситуація для іспанського часнику

В Іспанії закінчується збір врожаю раннього часнику і починається збір фіолетового. Нинішній сезон обіцяє бути дуже успішним для іспанських виробників часнику, повідомляє портал freshplaza.com Прибирання раннього врожаю часнику підходить до кінця в Кастілья – Леон. Збір вже закінчився в Андалусії і Кастилії-Ла-Манча, основних районах виробництва часнику в Іспанії.

“Виробникам вдалося зібрати і закласти часник на склади без будь – яких труднощів, пов’язаних з погодними умовами, а це означає, що було забезпечено оптимальну якість продукції” , пояснює Луїс Фернандо Рубіо, глава відділу по зв’язках ANPCA (Національна асоціація виробників і роздрібних торговців часником)

Новий іспанський часник почав продаватися з другого тижня червня, потрапивши в дуже ємний ринок і хороший попит з боку міжнародних покупців.

Часник купити український у нас: (050) 657 74 75, (096) 054 76 81

“Враховуючи , що запаси попереднього сезону були дуже низькими, новий часник вступив на майже порожній ринок. Замовлення є значними і ціни, хоча і дещо нижче, залишаються на тому ж рівні, що і в попередні два місяці”, сказав Л. Рубіо.

Деякі проблеми спостерігалися на початку збору врожаю, пов’язані з наявністю різних калібрів часнику, але вони поступово були усунені, коли почав у великому обсязі надходити зібраний урожай з Ла – Манча і зараз немає ніяких проблем з наявністю усіх калібрів. ”

“Порівняно з попередніми роками, перспективи дуже позитивні і галузь не відчуває в цьому побоювань” підкреслює Л. Рубіо.

“До того ж, хоча Китай, швидше за все, збере теж хороший урожай, але його часник буде в основному невеликого калібру, і це буде грати на користь Іспанії, коли мова буде йти про конкуренцію”, додає він.

Цього тижня починають збирати фіолетовий часник. Очікується гарний урожай і різноманітність розмірів. В останні роки була скорочена площа під посадкою фіолетового часнику на користь ярого, але врожаї фіолетового очікуються на високому рівні. Можливо надалі буде проявлятися тенденція щодо збільшення площ посадки фіолетового часнику, так як, на думку Л. Рубіо. “іспанський фіолетовий часник набуває все більшу популярність і займає все більш вигідне положення на ринку в порівнянні з часником з інших країн, в основному з – за його сильного аромату та якості.”

На додаток до традиційних ринків, виробники часнику в Іспанії мають намір відновити присутність на ринках третіх країн, таких як, наприклад, Тайвань. Крім того, є плани по збільшенню поставок в Бразилію, яка є дуже цікавим і стратегічним ринком, де часник є дуже популярним і шанованим.

Подивіться на відео як плетуть коси з часнику:

 


Джерело інформації: freshplaza.es


Зібрав і розмістив: Андрій Марченко


Щоб отримувати актуальні новини про бізнес на часнику – підписуйтесь на нас в Facebook

Leave A Comment