Мексика: виробництво часнику в 2016 році зросло на 28%

Обсяг виробництва досяг 75 266 тонн, що на 17 159 тонн більше, ніж роком раніше.

 

Секретаріат сільського господарства, тваринництва, сільського розвитку, рибальства і продовольства Мексики (SAGARPA) повідомив, що в 2016 році виробництво часнику в Мексиці зросло на 28,9 відсотків порівняно з попереднім роком, а обсяг продажу на експорт склав суму 21,3 млн доларів США.

Обсяг виробництва досяг 75 266 тонн, що на 17 159 тонн більше, ніж у 2015 році.

У той же час, в порівнянні з 2013 виробництво часнику в Мексиці він зріс на 30,3 відсотка, з 57 747 тонн в 2013 році.

Федеральне агентство повідомило, що зростання експорту склало 61,3 відсотка, досягнувши $ 21,3 млн.

Мексиканський часник був проданий в 13 країн, у тому числі США, Австралію, Бразилію, Францію і Мартініку, що становить 98,9 відсотків від продажів за кордоном.

Напрямки експорту часнику з Мексики

В Сполучені Штати було продано на $ 17,4 мільйонів

В Австралію на $ 2 млн.

У Бразилію на $ 1,1 млн.

У Фрнацию на $ 439 тисяч.

В Мартініку на $ 136 тисяч.

Тобто Мартініка (спеціально гуглів де це – маленький острівець  біля Домінікани) купила часнику стільки скільки Україна експортувала в усі країни разом узяті, крім Білорусі. У нас є куди рости ))

В 2013 році експорт часнику з Мексики становив $ 11,6 млн

 

Основні регіони вирощування часнику в Мексиці:

  1. Сакатекас виробляє 42 340 тонн, що становить 56,3 % від загального виробництва
  2. Гуанахуато 12 586 тонн
  3. Пуебла 3 969
  4. Нижня Каліфорнія 3 682 тонн
  5. Сонора 969 тонн

Для порівняння – штат Сакатекас за площею 75 000 кв км. Це приблизно як Київська та Чернігівська область разом узяті, але там ще й гори. Населення-1,5 млн чоловік

 

Відео про вирощування часнику в Мексиці в штаті Сакатекас

Leave A Comment