Це літо ознаменується відразу декількома щорічними фестивалями часнику, які пройдуть у США та Франції.

США

17 – 18 червня вже відбувся 36-ий щорічний північно-західний фестиваль часнику у місті Вашингтон.

У програмі фестивалю 58 постачальників представили широкий спектр часнику та продуктів з нього (соуси, спеції, вулична їжа), а також різні ручні вироби з часнику.

Фестиваль супроводжувався живою музикою місцевих виконавців.

У загальній кулькості 2,296 відвідувачів побували на дводенному заході, організованому в парковій зоні Торгово-промислової палати (Ocean Park Area Chamber of Commerce).

chinookobserver.com

 

28-30 липня у місті Гілрой (Gilroy) відбудеться один з найстаріших фестивалів часнику.

Часниковий фестиваль у Гілрої стартував 1979 року і по даний час відомий по всьому світу як платформа для продовольчої ярмарки, з великою кількістю страв з часнику; живої музики; сімейного відпочинку.

Більш докладно дізнавайтесь тут: gilroygarlicfestival.com

 

 

 

Український часниковий кооператив “УкрАП” пропонує:

(050) 657 74 75; (067) 446 52 95

 

Франція

23 червня відбудеться 3-ий щорічний фестиваль білого та фіолетового часнику в регіоні Пероль-ан-Прованс (Peyrolles-en-Provence).

50 місцевих виробників будуть пропонувати місцевий часник, а також інші продукти харчування місцевого виробництва.

Відвідувачів обіцяють розважати живою музикою, змаганнями та смачними стравами для дегустації.

laprovence.com

 

23 липня відбудеться 23-ий щорічний фестиваль білого часнику в регіоні Ломань (Lomagne).

За весь час фестиваль зібрав близько 15000 відвідувачів. Із заходів – офіційний чемпіонат світу з очищення часнику, приготування та дегустація традиційного супу з часником, кулінарний конкурс з дегустацією.

У цьому році очікується близько 1000 гостей.

Ціни: 2 € / дорослий. Безкоштовно для дітей.

ladepeche.fr

 

На 26-27 серпня до фестивалю фіолетового часнику готується й регіон Кадур (Cadours), який також представить свою місцеву продукцію часнику.

Як повідомляє місцеве інтернет видання, часник вирощується в цьому регіоні протягом майже 2000 років. Посівні роботи ведуться в листопаді, збирають урожай у другій половині червня. Сушений та зібраний у косичку часник надихає місцевих рукодільників до створення різних робіт, які будуть також представлені на фестивалі.

Вхід безкоштовний.

ladepeche.fr

 


Розмістив: Андрій Марченко


Щоб отримувати актуальну інформацію про вирощування та бізнес на часнику – підписуйтесь на нас в Facebook, або впишіть свій e-mail у форму праворуч.

Leave A Comment