Китай: новий урожай часнику менше, цибулини дрібніше

Починає надходити перша інформація про урожай часнику в Китаї в 2016 році. На сайті freshplaza.com вийшла нова стаття про аналіз врожаю раннього червоного часнику в Китаї.

Часник з провінції Шандунь

«З – за сильного холоду і снігу на початку весни, урожай часнику скоротився на 10% – 20%. Розмір часнику який надходить з Jinxiang, (основний регіон виробництва та експорту китайського часнику), також трохи менше, ніж у попередні роки», пояснює Луї Лю з експортної компанії Jinxiang Lian Yi Trading Company.

«На даний момент, за оцінками, 100 000 тонн старого часнику зберігається на складах. У минулому році запаси часнику досягли від 300 000 до 400 000 тонн. Одним з факторів, який призвів до високої ціни на часник в цьому сезоні, є відносно невеликі залишкові запаси часнику на складі. З кінця березня, білий часник майже повністю був проданий»

Часник нового врожаю 2016 в Китаї сушитися на сонці

Часник нового врожаю сушитися на сонці

 

«У Jinxiang, є два сорти часнику: червоний часник і білий часник. Червоний часник збирають раніше, ніж білий часник. Покупці вже почали розміщувати замовлення на закупівлю червоного часнику нового врожаю. Урожай білого часнику почне надходити на наступному тижні. Середні ринкові ціни (оптові) на новий білий часник, як правило, близько 9 юанів за кілограм ($ 1,35). У цьому році ціни, як очікується, почнуться від 10 юанів ($ 1,49) за кілограм або вище.»

«За останні два тижні, закупівельна ціна червоного часнику була рівною. Новий урожай поступово стає доступним. Передбачається, що буде близько 250 000 тонн нового червоного часнику на складах. Урожай раннього червоного часнику, як правило, використовується для внутрішнього ринку для переробки в чищені зубки».

«На даний момент фермери ще сподіваються отримати високі закупівельні ціни. Зрештою, коли стане доступно більше нового врожаю, ціна знизиться. Саме тому багато закупівельників обережно розміщуюьт замовлення на даний момент. Чекають коли ринок прийде до рівноваги. З часом, старий часник на складах почне проростати, він не може зберігатися необмежено довго.

Після того, як часник зібраний, він повинен бути розміщений зовні приміщення на відкритих сонцю майданчиках, щоб запобігти появі грибка. Після цього висушений часник буде зберігатися в холодильних камерах.»

 

Часник на складі

Часник на складі

 

 

urozhay chesnoka v kitaye 2016-3

Упаковка часнику

 

 

Купити часник український у нас: (050) 657 74 75, (096) 054 76 81

 

Часник з провінції Хенань і Юньнань

Врожаї часнику з провінцій Хенань і Юньнань не постраждали від погодних умов . Збір врожаю в цих регіонах починається через пару тижнів. Часник з цих провінцій відрізняється від часнику, вирощеного в провінції Шаньдун. Цей часник, як правило, експортується набагато менше. Сорт часнику називається Solo часник. Лише кілька країн імпортують цей часник, наприклад, Японія. Часник менший за розміром і набагато більш пряний. Його ціна вища, ніж ціна червоного і білого часнику. Часник, який експортується часто проходить через ринок Jianxiang , перш ніж він експортується за кордон. Jianxiang має довгу історію торгівлі часником, і його ринок і логістична інфраструктура  добре інтегровані.”

 

Часник сорту Solo, китайський

Solo часник

 

 

 

Чекаючи покупців

 

«Ми вже отримали замовлення з Бразилії та інших південноамериканських ринків.  У нас є стабільні клієнти у більш ніж тридцяти країнах. Ми інформуємо клієнтів про зміни цін на китайському ринку, тому вони можуть вирішити, коли настане відповідний момент, щоб оформити замовлення. Кожен рік ми експортуємо від 250 до 300 контейнерів. Деяким клієнтам, таким як китайські супермаркети в Європі, Австралії і США, потрібен часник кожен день. Ці компанії будуть продовжувати розміщувати замовлення, навіть якщо ціна пішла вгору. Інші клієнти мають менш регулярні потреби, і можуть прийняти рішення почекати пару тижнів, перш ніж вони розмістять нове замовлення»

«Ми експортуємо червоний часник в Африку. В Австралію, Європу і Північну Америку ми в основному експортуємо білий часник. Білий часник відрізняється від червоного часнику, його зовнішній вигляд та його смак відрізняється. Червоний часник є більш пряний і має більш сильний аромат. Компанії в даний час чекають, щоб розмістити замовлення. Якщо ціна часнику залишиться занадто високою, можливо, що Китай частково втратить конкурентоспроможність. Це може бути компенсовано зростанням попиту з боку внутрішнього ринку».

 

Білий часник, Китай

Білий часник

 

червоний часник Китай

Червоний часник

 


Оригінал статті і фото: www.freshplaza.com

 


Переклад: Андрій Марченко

Leave A Comment