Угорщина досить давно є виробником часнику, проте конкурентоспроможність угорської продукції не досить сильна. Для поліпшення ситуації в Угорській сільськогосподарській палаті була створена робоча група, завданням якої є сприяння продажу угорських товарів на внутрішньому ринку країни.

 

При цьому для задоволення потреб ринку, повністю не виключається вживання і зарубіжного часнику. Місцевий часник надходить на прилавки в кінці серпня і може бути придбаний до січня місяця. Тому імпортний часник планують використовувати в міжсезоння.

 

Посівні площі

У минулому році часник вирощували на 915 га.

Урожай часнику склав близько 6-8 тисяч тонн.

85 % площ виробництва знаходяться в місті Чонград (Csongrád).

При цьому за останні роки посівні площі поступово знижуються.

 

Експорт та імпорт

Угорський експорт та імпорт порівняно не великий.

В середньому лише 1-2 тисяч тонн надходять за кордон. Разом з тим, на щорічній основі експортується тільки 600-800 тонн часнику. Ці поставки йдуть в сусідню Румунію і Словаччину.

Імпорт, як правило, з Китаю, становить близько 1400 тонн щорічно.

 

Український часниковий кооператив “УкрАП” пропонує:

(050) 657 74 75; (067) 446 52 95

 


Джерело:

freshplaza.com

promenad.hu

 


Розмістив: Андрій Марченко


Щоб отримувати актуальну інформацію про вирощування та бізнес на часнику – підписуйтесь на нас в Facebook, або впишіть свій e-mail у форму праворуч.

 

 

Leave A Comment