Кооператив виробників часнику в Італії

В Італійському регіоні Абруццо вирощують чудовий червоний часник. Його називають «Червоний часник з Сульмона» по імені невеликого містечка, що є центром по вирощуванню цього часнику.

На хвилі зниження виробництва і збільшення конкуренції з імпортним часником, місцеві виробники часнику в 2009 році об’єдналися в кооператив.

Це дозволило їм збільшити посівні площі з 16 до 110 гектар і налагодити продаж часнику на суму 2 млн євро в рік.

У цій статті буде короткий огляд червоного часнику і інформація про те, як функціонує цей кооператив часниківників і які завдання виконує.

Характеристики червоного часнику

Лусочки на зубках часнику мають червоний відтінок, проте зовнішнє лушпиння головки часнику білого кольору

 

 

Червоний часник з Сульмона великий, і має в середньому діаметр від 55 до 70 мм, що перевищує стандарти діаметру часнику для ЄС – вище 45 мм.

 

Головка часнику складається з 8-10 великих зовнішніх зубков і ще 2-3 внутрішніх зубів.

 

 

Це стрілкуючий часник. Квітконоси також видаляються в середині-наприкінці травня.

 

Це ранній часник. Урожай збирають в кінці червня –початку липня, що в середньому на 15-20 днів раніше, ніж інші італійські сорти.

 

Добре зберігається. Виробники заявляють, що Червоний часник з Сульмона навіть без холодильників зберігатися до березня-квітня

 

 

 

 

Завдання кооперативу

 

Селекція. Щорічно на підставі огляду та дегустації організовується добір кращих екотипів червоного часнику. Переможці передаються в лабораторію для розмноження за технологією in vitro

Посадковий. Сертифікує і реалізує посадковий матеріал Червоного часнику з Сульмоа

Техніка. Здає в оренду сільгосп машини

Доопрацювання. Кооператив займається калібруванням і упаковкою часнику

Торгівля. Через кооператив йде збут продукції

Чистота. Через контроль виробників і розробку стандартів виробництва Кооператив гарантує споживачам якість продукту і чистоту сорту.

 

А на відео – як можна заплести такі коси з часнику

 

 

За матеріалами з сайту agliorossodisulmona.org

 


Андрій Марченко


Щоб отримувати актуальну інформацію про вирощування та бізнес на часнику – підписуйтесь на нас в Facebook, або впишіть свій e-mail у форму праворуч.

Leave A Comment