Індія. Більше попиту на часник; збільшення посівів часнику в штаті Гуджарат

 

Ахмадабад: Посіви часнику у штаті Гуджарат досягли рекордного високого стрибка – 111% вище середньої посівної площі (86 000 га, 2011-2016рр.). Фермери беруться за вирощування часнику, оскільки ця культура потребує меншої кількості поливу, ніж інші культури, такі як кмин та коріандр. А також тому, що ціни на часник залучають високий споживчий попит на нього.

 

Дані державного управління сільського господарства показують, що збільшення посіву часнику вплинуло на посіви кмину та коріандру.

Загальна площа, засіяна часником в Гуджараті у 2017 році досягла 1,82 тис. гектарів, що на 94 000 га вище порівняно з 2016 роком. При цьому середня посівна площа становить 86 000 гектарів. «Середня посівна площа – це розрахунок площі посівів за останні п’ять років», – уточнює старший співробітник сільського господарства.

Чиновники кажуть, максимальний посів часнику був у західному регіоні Саураштра (Saurashtra), включаючи такі райони, як Морві (Morbi), Раджкот (Rajkot) та Джунагадх (Junagadh).

«Хоча готельна індустрія споживає найбільшу кількість сирого часнику, внутрішнє споживання збільшилося приблизно на 15%. Крім того, урожай часнику на гектар набагато краще, ніж врожай інших культур. У той час як витрати на виробництво часнику менше», – каже М. А. Ваддория (M. A. Vaddoria), експерт по дослідженню часнику Університету сільського господарства Джунагадха.

За словами Ваддории врожайність часнику склала близько 7-10 тонн з гектара.

Правін Патель (Pravin Patel), генеральний директор підрозділу харчової промисловості, додає: «Використання часнику за останні п’ять років дійсно стало популярним. Крім зміни способу життя, використання часнику також просувається як аюрведична медицина. Я особисто вважаю, що внутрішнє споживання сирого часнику зросло приблизно на 10%.”

За словами Махеша Патель (Mahesh Patel), секретаря комітету з маркетингу сільськогосподарської продукції, м. Гондал (Gondal) : фермери воліють урожай, який вимагає менше води. Часник – це урожай, який вимагає зрошення всього чотири рази у сезон, у той час як інші культури, такі як кмин та коріандр, потребують зрошення принаймні, шість-сім разів.

Фермери також очікують, що поки все більше та більше молодих людей залучаються до китайської та панджабскої їжи, де часник є важливим інгредієнтом, попит на часник буде продовжувати рости.

 

Український часниковий кооператив “УкрАП” пропонує:

(050) 657 74 75; (067) 446 52 95


Джерело:

timesofindia.indiatimes.com


Розмістив: Андрій Марченко


Щоб отримувати актуальну інформацію про вирощування та бізнес на часнику – підписуйтесь на нас в Facebook, або впишіть свій e-mail у форму праворуч.

Leave A Comment