Греція. Збір врожаю часнику. Метушня з цінами

 

Днями завершується збирання часнику відразу в декількох часникових регіонах Греції – Nea Vyssa та Platykampos.

 

Nea Vyssa

Має понад 1200 га посівних площ часнику.

У зв’язку з травневими зливами, виробництво часнику в цьому регіоні знизилось на 10%. Як очікується, середня врожайність буде близько 12 тонн з гектара. Що стосується цін, то вони знаходяться на рівні минулого року й наразі становлять EUR 2,7 за кілограм свіжого часнику та від EUR 3 до 3,5 за кілограм сухого часнику.

Частина продукції вже заброньована, але є й вільні обсяги, які будуть поставлятися на місцеві ринки, а також експортуватимуться на ринки Болгарії, Кіпру та Німеччини.

Platykampos

Збір врожаю завершився з хорошими кількісними та якісними результатами.

Однак перша ейфорія від повторення минулого року швидко проходить. Рух продукції є проблематичним через недобросовісну конкуренцію, яка переважає у цьому регіоні. Так, з З500 гектарів часникових угідь, тільки 1500 гектарів, зареєстровані у державній системі МАКО.

Легальні виробники, які постачають свою продукцію на місцевий ринок, мають більш високу вартість часнику, оскільки здійснюють необхідні державні відрахування, страхування, податки на прибуток від продажу. Нелегальні виробники нехтують цими законами та поширюють свою продукцію дешевше. Оптові покупці воліють купувати дешевше, бо таким чином вони можуть конкурувати з роздрібними торговцями.

При цьому місцеві оптові покупці Афін, скасовують один за одним свої замовлення та угоди з постійними виробниками в очікуванні формування остаточної ціни з боку виробників.

При таких умовах легальні виробники побоюються, що часник буде продаватися за цінами нижче собівартості.

На даний час вони воліють чекати зміни ринкових умов. Які, на їхню думку, повинні прийти при втручанні держави шляхом забезпечення виконання своїх законів.

 

Український часниковий кооператив “УкрАП” пропонує:

(050) 657 74 75; (067) 446 52 95

 


Джерело:

www.ert.gr

news.gr

agronews.gr


Розмістив: Андрій Марченко


Щоб отримувати актуальну інформацію про вирощування та бізнес на часнику – підписуйтесь на нас в Facebook, або впишіть свій e-mail у форму праворуч.

Leave A Comment