Виробництво місцевого часнику у 2016 році перебувало не в кращому стані. Між тим спостерігалося зростання імпорту домініканського часнику. У 2016 році закупівлі цього продукту за кордоном зросли на 142,5% порівняно з 2015 роком – з 8,0 млн. дол.США до 19,4 млн. дол. США (збільшення на 11,4 млн. дол. США).

 

Країна імпортувала 5 894,9 тонн свіжого та подрібненого часнику у 2015 році та 9 522,3 тонни у 2016 році, тобто на 61,5% або 3 627,4 тонни більше.

У минулому році велика частина часнику імпортована у свіжому вигляді (87%). У 2015 році імпорт свіжого часнику становив 69% від загального обсягу. Протягом 2016 року свіжий часник збільшився на 3541,4 тонни (74%), порівняно з 4 790 тоннами до 8 331,4 тонн.

Площа збирання часнику у Домініканській Республіці знизилась з 2015 по 2016 рік (-43%). У 2015 році виробники зібрали врожай з трохи більше 621 гектара; у 2016 році – 438 га, тобто на 183 га менше.

Виробництво часнику скоротилось на 42%, 74 050 центнерів у 2015 році до 52 205 в 2016 році, тобто чисте скорочення на 21 845 центнерів. Тим не менш, продуктивність з гектара збільшилась на 0,9%, так в 2015 році вона склала 7,41%, а в 2016 році вона збільшилась до 7,48%.

 

Український часниковий кооператив “УкрАП” пропонує:

 

 

(050) 657 74 75; (067) 446 52 95

 


Джерело:

freshplaza.com


Переклад та розміщення: Андрій Марченко


Щоб отримувати актуальну інформацію про вирощування та бізнес на часнику – підписуйтесь на нас в Facebook, або впишіть свій e-mail у форму праворуч.

 

Leave A Comment