Бразилія прогресує у виробництві часнику, досягнув врожайності у 20 200 тонн

 

У 2016 та 2017 році виробники зі штату Санта Катаріна збирають в середньому 10 тонн врожаю часнику з гектара. При цьому, незважаючи на скорочення посівних площ у цьому році, продуктивність часнику збільшилась на 63,2%.

 

За даними Центру соціально-економічного та сільськогосподарського планування (Cepa/Epagri) у 2016 – 2017 році фермери зібрали близько 20 200 тонн часнику, при цьому у наступному сезоні очікується зростання врожаю.

В цьому році посівна площа зменшилася на 10,4% та становить 1,952 га. Зниження посівних не вплинуло ніяким чином на виробництво часнику. Урожай видався вражаючим та збільшився на 82,3% порівняно з 2015 – 2016 роками. Це результат впровадження нових технологій, сортів та рослинництва.

Наступний урожай очікується бути куди більше за рахунок збільшення площ виробництва. Хороше виробництво призведе до того, що фермери будуть продовжувати вкладати кошти в цю сельхозкультуру. Для сільськогосподарського сезону 2017 – 2018 року Cepa/Epagri прогнозує виробництво 25 тисяч тонн часнику з 2.415 гектарів.

 

Український часниковий кооператив “УкрАП” пропонує:

(050) 657 74 75; (067) 446 52 95

 

Держсекретар з питань сільського господарства та рибальства, Моасір Сопелза (Moacir Sopelsa) підкреслює гарну продуктивність сільського господарства у цьому сезоні. «У нас був надзвичайний врожай різних продуктів, таких як соя, часник, цибуля тарис. Це відмінна риса Санта-Катаріни, невеликого штату, з фермерами, які завжди в пошуках технологій з метою збільшення кількості та якості свого виробництва. Це і є секретом нашого агропромислового комплексу”.

Основними виробничими регіонами часнику в штаті Санта-Катаріна є муніципалітети Куритибанус (Curitibanos) та Жуасаба (Joacaba) з виробництвом 15 000 тонн та 5000 тонн відповідно (2015/16 сезон).

За оцінками Cepa/Epagri в 2017 -2018 роках виробництво збільшиться на 27% в Curitibanos та на 4% в Joacaba, досягнувши 19,1 тисяч тонн та 5,9 тонн відповідно.

Для підтримки конкурентоспроможності часнику, виробленого в Санті-Катаріні, уряд штату оголосив про зниження ПДВ для збуту продукції. У період з 1 квітня по 31 грудня 2017 рік ставка зміниться з 12% до 1,2%. Зменшення становить 90%, в розрахунок взято фіолетовий часник, вирощений по країні загалом.

 

 

 

 


Джерело:

noticiasagricolas.com.br


Розмістив: Андрій Марченко


Щоб отримувати актуальну інформацію про вирощування та бізнес на часнику – підписуйтесь на нас в Facebook, або впишіть свій e-mail у форму праворуч.

Leave A Comment