Аргентина. Провінція Сан Хуан збільшила посівні площі часнику на 50%

 

Через пару років після сезонів процвітання та спадів, провінція Сан-Хуан другий сезон поспіль продовжує збільшувати свої сільгоспугіддя.

 

У цьому році фермери Сан-Хуан посадили понад 1500 гектарів часнику, тобто на 50% більше, ніж у минулому році. Посівні площі були збільшені у провідних виробничих регіонах Посіто (Pocito), Каусете (Caucete), 25 де Майо (25 de Mayo) та Ангако (Angaco). У Роусон (Rawson) навпаки, через низьку конкурентоспроможність дрібні виробники залишили свої ферми, які згодом були перетворені у не сільскогосподарьскі квартали.

Еволюція

У 2007 році з провінції Сан-Хуан було експортовано часнику, зібраного з 2800 га. Однак з 2008 року експорт почав знижуватися. Виробники припинили експорт, так як не могли подужати високі витрати на посадку з наявністю в країни несприятливого обмінного курсу. Тому у період з 2008 по 2015 рік посівні площі під посадку часнику впали на 71,4%. У 2014 – 2015 роках щорічно було засіяно 800 га часнику, у 2016 році – 1000 га.

Інша ситуація спостерігається в департаменті Калингаста (Calingasta), провінція Сан-Хуан. Де у цьому році суттєво збільшилось виробництво часнику відмінної якості. Директор департаменту промисловості Марисол Санчес (Marisol Sánchez) говорить, що у цьому році було висаджено 196 гектарів порівняно з 210 га у минулому році. «Багато виробників посадили часнику більше. Однак у цьому році два великих виробника припинили посадку часнику», – пояснив він.

Марисол каже, що виробників бентежить не те, що часниковий бізнес є складним, а те, що все починає дорожчати: фрахт, добрива та агрохімікати.

Він додав, що ціна на часник зросла для виробника. Колись вони одержували 15 доларів за кілограм, а у минулому році ціна зросла в середньому до 22 доларів. Ентузіазм стримувало очікування зростання врожаю до підвищення ціни на насіння до 40 доларів за кілограм. У Тулумской долині (Tulum valley) він коштує менше. Але виробник Хуан Марреллі (Juan Marrelli) погодився з тим, що через зростання цін на насіння, часник не був посаджений до тих пір, поки не стабілізувались макроекономічні умови країни на користь виробників часнику.

Коли президент Аргентини Маурісіо Макрі (Mauricio Macri) взяв на себе відповідальність та здійснив заходи щодо стабілізації обмінного курсу, він усунув перешкоди для експорту, що дозволило часниковій культурі почати відновлюватися.

«Зараз часнику посіяли більше, тому що є надія на його експорт. Тим не менш, для того, щоб часник повернувся у свої дні слави (2800 га у 2008 році), необхідна трудова реформа для зниження податків, які виробник платить державі за кожного працівника, з яким укладено контракт.», – продовжує виробник Хуан Марреллі.

Альфредо Фігероа, президент Палати Ajero, каже, що офіційна допомога також необхідна для зниження транспортних витрат у портах. І як наслідок – конкурентоздатні ціни на міжнародних ринках.

З посаджених 1500 гектарів 10% буде збережено для насіння, від 25-30% буде використано для споживання на внутрішньому ринку, а інші 70-75% будуть експортуватися. Білий часник буде експортуватися до Європи, США і Бразилії.

Хуан Манрик (Juan Manrique), виробник з Посито, каже, що прогнози не передбачувані. Хоча він сподівається, що бразильський ринок почне купувати більше аргентинського часнику й таким чином економіка стабілізується. Фігероа та Марреллі заявили, що чекають такого ж хорошого року як й в минулому сезоні. Але попередили, що у цьому сезоні Китай виходить з більш високими врожаями порівняно з минулим роком.

 

Український часниковий кооператив “УкрАП” пропонує:

(050) 657 74 75; (067) 446 52 95


Джерело:

agritotal.com

freshplaza.com


Розмістив: Андрій Марченко


Щоб отримувати актуальну інформацію про вирощування та бізнес на часнику – підписуйтесь на нас в Facebook, або впишіть свій e-mail у форму праворуч.

Leave A Comment


Warning: realpath(): open_basedir restriction in effect. File(/tmp) is not within the allowed path(s): (/home/stroypom/ukrup.com.ua/www:/home/stroypom/.system/tmp:/usr/local/pear) in /home/stroypom/ukrup.com.ua/www/wp-includes/functions.php on line 2101