В період з 2013 по 2016 рік, Аргентина експортувала 276 753 тонн часнику.
Внутрішнє споживання часнику в Аргентині – 600 г на людину, тобто приблизно 25 000 тонн.
В Аргентині вирощування часнику приносить хороший дохід в іноземній валюті, оскільки країна є одним з провідних експортерів цього овоча.
На внутрішньому ринку, аргентинці споживають часнику 600 грам в рік на людину.
Обсяги експорту часнику з Аргентини
У період з 2013 по 2016 рік, Аргентина експортувала 276 753 тонн часнику:
- 2013 рік – 73 413 тонн
- 2014 рік – 75 542 тонн
- 2015 рік – 67 021 тонн
- 2016 рік – 60 777 тонн
Інформація – за даними Національної служби охорони здоров’я та якості харчових продуктів (SENASA).
Напрямки експорту часнику з Аргентини
Основними покупцями цього овоча в період з січня по травень 2016 року були:
- Бразилія – 36 623 тонн
- США – 4849 тонн
- Франція – 1469 тонн
- Тайвань – 609 тонн
- Мексика – 464 тонн
- Іспанія – 401 тонн
Де вирощують часник в Аргентині
Регіон Cuyo (Куйо) є основним місцем, в якому вирощують часник в Аргентині. Цей район включає три провінції Мендоса, Сан-Хуан і Сан-Луїс. Зокрема, в провінції Мендоса концентрується понад 88% національного виробництва часнику (в Сан-Хуан 4%, і в Буенос-Айрес, Кордова і Black River – 8%).
За даними Інституту сільського розвитку (IDR) в сезоні 2015-2016 г, загальна площа під посадками часнику склала 8 370 га:
- 4 146 га червоного часнику
- 2 997 га фіолетовий часнику
- 722 га білого часнику,
- 436 га білого раннього часнику
- 69 га іншого часнику
Очікується, що в сезоні 2016-2017 років розміри площ під вирощування часнику будуть схожими.
Середня ціна на часник минулого сезону склала $ 22 за коробку 10 кг, у той час як у попередньому сезоні було $ 16 за коробку.
Щодо освоєння нових ринків, виробникы часнику Аргентини відзначають великий потенціал ринку США, але там існує попит на найвищу якість продукту. Також аргентинці зацікавлені в освоєнні ринку Тайваню.
Метою врожайності в Аргентині вважається 8 тонн з гектара.
З-за важливості сектору виробництва часнику, Аргентина сприяє на державному рівні його розвитку.
Foto:
- Pablo Bernasconi
- INTA
- El Federal
- SENASA
Щоб отримувати актуальну інформацію про вирощування ы бізнес на часнику – підписуйтесь на нас в Facebook, або впишіть свій e-mail у форму праворуч.
Leave A Comment