Аргентина підводить підсумки експорту часнику

 

В період з 2013 по 2016 рік, Аргентина експортувала 276 753 тонн часнику.

Внутрішнє споживання часнику в Аргентині – 600 г на людину, тобто приблизно 25 000 тонн.

 

В Аргентині вирощування часнику приносить хороший дохід в іноземній валюті, оскільки країна є одним з провідних експортерів цього овоча.

На внутрішньому ринку, аргентинці споживають часнику 600 грам в рік на людину.

 

часник з Аргентини

 

 

Обсяги експорту часнику з Аргентини

У період з 2013 по 2016 рік, Аргентина експортувала 276 753 тонн часнику:

  • 2013 рік – 73 413 тонн
  • 2014 рік – 75 542 тонн
  • 2015 рік – 67 021 тонн
  • 2016 рік – 60 777 тонн

Інформація – за даними Національної служби охорони здоров’я та якості харчових продуктів (SENASA).

 

часник з Аргентини

 

Напрямки експорту часнику з Аргентини

Основними покупцями цього овоча в період з січня по травень 2016 року були:

  • Бразилія – 36 623 тонн
  • США – 4849 тонн
  • Франція – 1469 тонн
  • Тайвань – 609 тонн
  • Мексика – 464 тонн
  • Іспанія – 401 тонн

 

часник з Аргентини

 

Де вирощують часник в Аргентині

 

Регіон Cuyo (Куйо) є основним місцем, в якому вирощують часник в Аргентині. Цей район включає три провінції Мендоса, Сан-Хуан і Сан-Луїс. Зокрема, в провінції Мендоса концентрується понад 88% національного виробництва часнику (в Сан-Хуан 4%, і в Буенос-Айрес, Кордова і Black River – 8%).

 

За даними Інституту сільського розвитку (IDR) в сезоні 2015-2016 г, загальна площа під посадками часнику склала 8 370 га:

  • 4 146 га червоного часнику
  • 2 997 га фіолетовий часнику
  • 722 га білого часнику,
  • 436 га білого раннього часнику
  • 69 га іншого часнику

поле часнику в Аргентині

 

Очікується, що в сезоні 2016-2017 років розміри площ під вирощування часнику будуть схожими.

Середня ціна на часник минулого сезону склала $ 22 за коробку 10 кг, у той час як у попередньому сезоні було $ 16 за коробку.

Щодо освоєння нових ринків, виробникы часнику Аргентини відзначають великий потенціал ринку США, але там існує попит на найвищу якість продукту. Також аргентинці зацікавлені в освоєнні ринку Тайваню.

Метою врожайності в Аргентині вважається 8 тонн з гектара.

З-за важливості сектору виробництва часнику, Аргентина сприяє на державному рівні його розвитку.

фермер на полі часнику в Аргентині

 

 

Foto:

  • Pablo Bernasconi
  • INTA
  • El Federal
  • SENASA

Андрій Марченко


Щоб отримувати актуальну інформацію про вирощування ы бізнес на часнику  – підписуйтесь на нас в Facebook, або впишіть свій e-mail у форму праворуч.

Leave A Comment