Аргентина на 1000 га планує збільшити площу під часником

 

 

Протягом 2-х років виробники ярого часнику планують подвоїти посівні площі. Вони прагнуть досягти 2000 га. В минулому році було посаджено 1100 га, а в цьому приблизно на 18% більше.

 

 

Провінція Сан – Хуан є найбільшим експортером в Аргентині ярого часнику, забезпечуючи 90 відсотків його поставок на експорт. Основні напрямки це Європа, Сполучені Штати і Бразилія.

У Палаті виробників і експортерів часнику поставили перед собою мету досягти обсягу в 2000 га білого часнику для підвищення рентабельності і відновлення втрачених за останні роки ринків.

Хоча це все одно не дозволить відновити історично максимальні рівні посівних площ, які в 2011 році становили 3200 га.

В цьому році дефіцит насіння часнику дозволив збільшити посівні площі лише на 18 відсотків, що в підсумку склало близько 1300 гектарів.

Справжня мета полягає в тому, щоб вирощувати і якість і кількість в перерахунку на гектар. Для цього необхідний хороший посадковий матеріал і роки роботи.

В цьому році виробники не вважають, що існуючі обсяги виробництва садивного матеріалу дозволять різко збільшити вирощування товарного часнику. Багато фермерів у минулому році змотивовані були розпродати посадковий матеріал, який резервували для себе, за наявності вищої ціни.

Виробники часнику кажуть, що вони задоволені результатами сезону, який щойно завершився. В цьому році, коробка часнику на експорт (10 кілограм) коштувала приблизно $ 22, у порівнянні з $ 20 в минулому році.

 

 

Дані по виробництву

В цілях підвищення конкурентоспроможності, починаючи з січня, уряд застосовує експортні відшкодування для різних продуктів, у тому числі часнику. Таким чином, виробники часнику стали отримувати повернення 4,05% від вартості експорту FOB і 6%, коли постачання здійснюється в упаковках вагою 2,5 кг або менше.

Аргентина вважає себе другим за величиною експортером часнику з 10 000 га посівних площ під часником. Основні регіони вирощування – провінція Мендоса, яка спеціалізується на червоному часнику і провінція Сан Хуан, яка позиціонується як провідний експортер білого часнику – 90% національного експорту.

Вирощування часнику створює високий попит на робочу працю, що збільшує витрати виробництва. В середньому в Аргентині потрібно близько 4 чоловік на гектар посіву.

 


Андрій Марченко


Щоб отримувати актуальну інформацію про вирощування та бізнес на часнику – підписуйтесь на нас в Facebook, або впишіть свій e-mail у форму праворуч.

Leave A Comment