В кінці травня, початку червня підходить час видалити стрілку часнику, для того, щоб залишити більше поживних елементів для цибулин. Виникає питання, що ж робити з часниковими стрілками? Ми зібрали кілька привабливих, на наш погляд, рецептів страв з часниковими стрілками. Пропонуємо їх Вашій увазі. Поки що це просто теорія, але кожний з них ми випробуємо і надамо фотозвіт.
1. Паста з часникових стрілок (соус Песто)
Песто, це італійський соус на основі базиліка, сиру і оливкової олії. Класично готується – розтиранням всіх інгредієнтів в ступці. В нашому випадку буде використано блендер і зелену основу замінимо на часник.
Знадобитися:
- Часникові стрілки – 500 г
- Сіль – 1 ч. л.
- Оливкова олія – 3 ст. л. (або більше, якщо потрібен більш рідкий соус, наприклад, для спагеті)
- Сік лимона – 1-2 ст. л
- Цедра лимона – 0,5 шт.
- Перець – ¼ ч. л.
Можна додати:
- зелений базилік або кріп – 50 гр. (пучок)
- горіхи волоські (в оригіналі – кедрові) – 1 склянка
- твердий сир (пармезан в оригіналі) – 200 гр.
Як готувати:
- Часникові стрілки і зелень подрібнити в блендері (горіхи теж сюди, якщо використовуємо).
- Додати масло і цедру лимона. Перемішати.
- Сир натерти на дрібній тертці і додати в пасту.
- Додавати сіль, лимон, перець, регулюючи смак.
Як зберігати:
Зберігати в холодильнику в баночці, налив зверху тонкий шар масла.
Для тривалого зберігання – заморозити.
Куди використовувати:
- спагетті в якості соусу
- в салат в якості заправки
- як маринад для м’яса перед запіканням
- запекти рибу під соусом песто
- намастити на хліб, та з борщем і салом….
- приправити овочі, запечені на мангалі
Купити часник український у нас: (050) 657 74 75, (096) 054 76 81
2. Смажені стрілки часнику
- Ріжемо стрілки довжиною 6-7 см.
- Смажимо на олії на невеликому вогні, постійно помішуючи, близько 5 хвилин.
- Додати сіль і перець за смаком (можна також трохи лимонного соку і цедри)
Аромат неймовірний. На смак нагадує смажені гриби з часником.
Можна зробити стрілки часнику по-корейськи, якщо в процесі смаження додати (розрахунок на 2-3 пучка стрілок):
- приправу для корейської моркви – 1 ст. л
- лаврових листочка – 3-4 шт., покришити
- цукор – 0,5 ст. л.
- оцет яблучний – 1 ст. л
3. Мариновані часникові стрілки
Знадобитися (розрахунок на банку 0,5 літра)
- Стрілки часнику – 0,5 кг
- Сіль – 1 ст. л. з гіркою
- Цукор – 1 ст. л. з гіркою
- Оцет 9% – 50 гр.
- Чорний перець горошок – 5 шт.
- Лавровий лист – 1 шт.
Як маринувати стрілки часнику:
- Стрілки вимити і порізати довжиною 5-10 см.
- В 0,5 л банку кинути 1 лавр лист, 5 горошин перцю, 1 ст. ложку солі, 1ст. л. цукру
- Щільно укласти стрілки часнику в банку
- Залити окропом, прикрити кришкою і дати постояти хвилин 20
- Злити воду в каструлю і закип’ятити її знову
- Додати 50 гр. оцту в банку
- Залити розсоломб який закипів
- Закатати кришку
- Вкрити банки ковдрою і залишити до повного охолодження
4. Заморожені часникові стрілки на зиму
Стрілки ріжемо і розкладаємо на порції в пакетики.
Взимку можна смажити, як і свіжі, тушкувати з овочами, загалом, додавати скрізь, де зазвичай додаємо часник.
5. Часниковий крем суп з сирними грінками
- Нарізати зелений часник.
- В каструлі, розтопити вершкове масло на середньому вогні.
- Додати зелений часник і пасерувати його до напівпрозорого стану, близько 3 хвилин.
- Окропом розвести сухий овочевий бульйон і залити в каструлю,
- Додати дрібно нарізану картоплю і варити на повільному вогні до тих пір, поки стрілки часнику і картопля не стануть м’якими (близько 20 хвилин).
- Додати, чебрець (тим’ян), сіль і перець.
- За допомогою блендера подрібнити суп у пюре в каструлі.
Грінки
- Порізати батон на невеликі шматочки і викласти на лист для виікання
- Скропити рослинним маслом
- Посипати сиром, натертим на дрібну тертку
- Запікати до золотистого стану
- Кілька грінок додаємо в суп для краси, інші викладаємо окремо, щоб не розмокли
One Comment
There’s definately a lot to know about this topic. I love all the points you’ve made.